Mat­cha­taart met mar­se­pein

De Japanse matcha geeft deze taart de perfecte groene kleur.

  • gebak
  • 10 personen
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 30 min. oventijd
(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak De Japanse matcha geeft deze taart de perfecte groene kleur. 10 personen
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • handmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Vet de springvorm in met de boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Breek de eieren boven een kom en voeg de kristalsuiker en vanillearoma toe. Klop met een handmixer in ca. 8 min. tot een luchtig schuim. Zeef de bloem samen met de maïzena en 2 tl matchapoeder boven het schuim en spatel er rustig door.
  3. Schep het deeg in de springvorm en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Doe ondertussen de pistachenoten in een ovenschaaltje en rooster ze 10 min. bij de taart in de oven. Neem de taart uit de oven en laat 10 min afkoelen. Verwijder de springvorm en laat in 1 uur verder afkoelen.
  4. Roer de mascarpone los met de poedersuiker en 2 tl matchapoeder. Hak de noten grof en meng erdoor. Kneed 4 tl matchapoeder door de marsepein zodat deze groen wordt. Snijd de taart overlangs doormidden. Bestrijk de bodem met het mascarponemengsel en leg de bovenkant er weer op. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een lap van Ø 30 cm. Leg de lap marsepein op de taart en strijk glad. Zorg dat de hele taart rondom bedekt is. Doe de rest van de matcha in een zeef en bestuif de taart ermee.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Matchataart met marsepein

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mat­cha­taart met mar­se­pein

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 10 g boter

Vet de springvorm in met de boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.

3
3
  • 5 eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma

Breek de eieren boven een kom en voeg de kristalsuiker en vanillearoma toe. Klop met een handmixer in ca. 8 min. tot een luchtig schuim.

4
4
  • 125 g bloem
  • 25 g maizena
  • 2 tl matchapoeder

Zeef de bloem samen met de maïzena en matchapoeder boven het schuim en spatel er rustig door.

5
5

Schep het deeg in de springvorm en bak de taart in ca. 30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

6
6
  • 95 g gepelde pistachenoten

Doe ondertussen de pistachenoten in een ovenschaaltje en rooster ze 10 min. bij de taart in de oven.

7
7

Neem de taart uit de oven en laat 10 min afkoelen. Verwijder de springvorm en laat in 1 uur verder afkoelen.

8
8
  • 250 g mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 2 tl matchapoeder

Roer de mascarpone los met de poedersuiker en matchapoeder. Hak de noten grof en meng erdoor.

9
9
  • 4 tl matchapoeder

Kneed de matchapoeder door de marsepein zodat deze groen wordt.

10
10

Snijd de taart overlangs doormidden. Bestrijk de bodem met het mascarponemengsel en leg de bovenkant er weer op.

11
11
  • 300 g blanke marsepein

Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een lap van Ø 30 cm.

12
12
  • 1 tl matchapoeder

Leg de lap marsepein op de taart en strijk glad. Zorg dat de hele taart rondom bedekt is. Doe de matcha in een zeef en bestuif de taart ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.