Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

Heerlijk stoofgerecht met gehakt, midden-oosterse kruiden en een zoet aardappelaccent. Dat ruikt lekker in de keuken.

(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Heerlijk stoofgerecht met gehakt, midden-oosterse kruiden en een zoet aardappelaccent. Dat ruikt lekker in de keuken. 4 personen
3 93

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Kook de quinoa-bulgurmix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de laatste 2 min. de rozijnen toe.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en baharat 2 min. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe, plet ze met de achterkant van een lepel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven. Schep de laatste 10 min. de venkel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  3. Schep de quinoa-bulgurmix op een schaal en verdeel de zoeteaardappelstoof erover. Garneer met het achtergehouden venkelgroen. Serveer met rundergehaktballetjes en besprenkel met de yoghurt.

bewaartip:

Maak voor een extra lunch voor de volgende dag een dubbele portie stoof, maar laat de gehaktballetjes en yoghurt achterwege. Je kunt de stoof 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Voeg 200 g verkruimelde feta en 15 g fijngesneden munt toe, of voor ieder een gekookt eitje met wat fijngesneden peterselie.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Stoof van ui, venkel, zoete aardappel en baharat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

1
1
  • 300 g zoete aardappelen

Snijd de aardappel in stukjes van 1 x 1 cm.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 200 g quinoa-bulgurmix
  • 50 g rozijnen

Kook de quinoa-bulgurmix volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de laatste 2 min. de rozijnen toe.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 el baharat

Verhit ondertussen de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui en baharat 2 min.

5
5

Voeg de aardappel toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 400 ml gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe, plet ze met de achterkant van een lepel en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.

7
7

Schep de laatste 10 min. de venkel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g rundergehaktballetjes

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

9
9

Schep de quinoa-bulgurmix op een schaal en verdeel de zoeteaardappelstoof erover. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.

10
10
  • 4 el yoghurt

Serveer met de rundergehaktballetjes en besprenkel met de yoghurt.

bewaartip:

Maak voor een extra lunch voor de volgende dag een dubbele portie stoof, maar laat de gehaktballetjes en yoghurt achterwege. Je kunt de stoof 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Voeg 200 g verkruimelde feta en 15 g fijngesneden munt toe, of voor ieder een gekookt eitje met wat fijngesneden peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.