Spaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met pa­pri­ka en brood

Gehaktballetjes met een Spaanse twist, daar zijn we gek op!

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Gehaktballetjes met een Spaanse twist, daar zijn we gek op! 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 1 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan, maar laat het bakvet achter.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de steel van de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Bak de aubergine en paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten toe en plet met de achterkant van een houten lepel. Voeg de gehaktballetjes toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
  3. Snijd ondertussen de pistolets in de lengte doormidden. Bestrijk beide kanten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de pistolets in twee delen 5 min. Keer halverwege.
  4. Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes en gestoofde paprika. Serveer met de gegrilde pistolets.

bereidingstip:

Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. Gril het brood vlak voor het serveren en garneer dan de balletjes met de peterselie.

Tip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse gehaktballetjes met paprika en brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se ge­hakt­bal­le­tjes met pa­pri­ka en brood

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl paprikapoeder

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 1 min.

2
2
  • 12 rundergehaktballetjes

Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan, maar laat het bakvet achter.

3
3
  • 1 aubergine

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 2 zoete puntpaprika's

Snijd de steel van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen.

5
5

Bak de aubergine en paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om.

6
6
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe en plet met de achterkant van een houten lepel.

7
7

Voeg de gehaktballetjes toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.

8
8
  • 4 meergranen pistolets

Snijd ondertussen de pistolets in de lengte doormidden.

9
9
  • 2 el zonnebloemolie

Bestrijk beide kanten met olie. Verhit de grillpan en gril de pistolets in twee delen 5 min. Keer halverwege.

10
10
  • 15 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes en gestoofde paprika. Serveer met de gegrilde pistolets.

bereidingstip:

Je kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op laag vuur op. Gril het brood vlak voor het serveren en garneer dan de balletjes met de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.