Kip­stoof in ro­mi­ge mos­terd­saus

Deze rijkgevulde stoof met Groninger mosterd staat in een handomdraai op tafel.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze rijkgevulde stoof met Groninger mosterd staat in een handomdraai op tafel. 4 personen
3 71

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui, kip, peper en eventueel zout 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten.
  2. Voeg de krieltjes, prei, snijbonen, crème fraîche, bouillon, mosterd, peper en eventueel zout toe. Roer door en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur 12 min. stoven. Verdeel over 4 diepe borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Kipstoof in romige mosterdsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­stoof in ro­mi­ge mos­terd­saus

1
1
  • 25 g boter
  • 150 g gesneden ui
  • 300 g kipdijfiletreepjes naturel
  • 1 kg krieltjes

Verhit de boter in een hapjespan en bak de ui, kip, peper en eventueel zout 3 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten.

2
2
  • 300 g gesneden prei
  • 200 g gesneden snijbonen
  • 125 g crème fraîche
  • 500 ml hete kippenbouillon
  • 3 el Groninger mosterd

Voeg de krieltjes, prei, snijbonen, crème fraîche, bouillon, mosterd, peper en eventueel zout toe.

3
3

Roer door en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur 12 min. stoven. Verdeel over diepe borden en serveer.

combinatietip:

Lekker met peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.