Kip­bur­gers met cour­get­te en knol­sel­de­rijf­ri­tes

Een explosie van smaken op een knapperig broodje, deze burger nieuwe stijl. En dan is-ie ook nog glutenvrij.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een explosie van smaken op een knapperig broodje, deze burger nieuwe stijl. En dan is-ie ook nog glutenvrij. 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in lange, dunne frites van max. 1 cm. Verdeel de knolselderijfrites over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 4 el olie en wat zout. Bak de frites in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de sjalotten in ringen. Snijd de courgette's in plakjes van ½ cm en snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Doe 2/3 van de peterselie, de helft van de sjalotten, de helft van de courgette, de kip en de kerriekruiden in de keukenmachine en maal tot fijn gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen 4 burgers van.
  4. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de burgers in 12 min. goudbruin. Keer halverwege. Voeg de laatste 4 min. van de baktijd de rest van de sjalotten toe. Rooster het brood.
  5. Meng ondertussen de mayonaise en sambal tot een saus. Besprenkel de rest van de courgette met de rest van de olie en gril ze 4 min. in de grillpan. Keer halverwege.
  6. Beleg 4 sneetjes brood met de courgette, kipburgers en de helft van de saus. Verdeel de sjalotten erover en dek af met de andere sneetjes brood. Garneer de knolselderij met de rest van de peterselie. Serveer met de rest van de saus.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 590 mg
  • vezels 21 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kipburgers met courgette en knolselderijfrites

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­bur­gers met cour­get­te en knol­sel­de­rijf­ri­tes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in lange, dunne frites van max. 1 cm.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verdeel de knolselderijfrites over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en wat zout.

4
4

Bak de frites in ca. 30 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.

5
5
  • 40 g platte peterselie
  • 8 sjalotten

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de sjalotten in ringen.

6
6
  • 2 courgette
  • 2 kipfilet

Snijd de courgette's in plakjes van ½ cm en snijd de kipfilet in blokjes.

7
7
  • 4 tl kerrie

Doe 2/3 van de peterselie, de helft van de sjalotten, de helft van de courgette, de kip en de kerriekruiden in de keukenmachine en maal tot fijn gehakt.

8
8

Breng het gehakt op smaak met peper en eventueel zout en vorm er met natte handen 4 burgers van.

9
9
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de burgers in 12 min. goudbruin. Keer halverwege.

10
10

Voeg de laatste 4 min. van de baktijd de rest van de sjalotten toe.

11
11
  • 8 sneetjes glutevrije meerzadenbroden

Rooster het brood.

12
12
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl sambal oelek

Meng ondertussen de mayonaise en sambal tot een saus.

13
13
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de rest van de courgette met de olie en gril ze 4 min. in de grillpan. Keer halverwege.

14
14

Beleg 4 sneetjes brood met de courgette, kipburgers en de helft van de saus. Verdeel de sjalotten erover en dek af met de andere sneetjes brood.

15
15

Garneer de knolselderij met de rest van de peterselie. Serveer met de rest van de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.