Easy pompoenchili
De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.
440 kcal
40 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 jalapeñopeper
jalapeñopeper
2 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
2 eetlepel Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
300 gram rundergehakt
rundergehakt
800 gram koelverse pompoenstukjes
koelverse pompoenstukjes
400 gram tomatenblokjes
tomatenblokjes
800 gram zwarte bonen
zwarte bonen
15 gram verse koriander
verse koriander
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 10 - Verse oogst
2015 nr. 10 - Trek in herfst
Allerhande Box week 44 2016 - Allerhande Box week 44 2016
Allerhande Box Week 47 2019 - Allerhande Box Week 47 2019
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.
Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.
Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.
- variatietipLekker met crème fraîche (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Easy pompoenchili
De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.

hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.
Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.
Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.
Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.
variatietip:Lekker met crème fraîche (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 jalapeñopeper
2 el zonnebloemolie
2 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
300 g rundergehakt
800 g koelverse pompoenstukjes
400 g tomatenblokjes
800 g zwarte bonen
15 g verse koriander




