Easy pompoenchili

De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.

440 kcal

40 min. bereiden

pittig

3.6/5

(406)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 jalapeñopeper

    jalapeñopeper

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 2 eetlepel Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

    Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

  • 300 gram rundergehakt

    rundergehakt

  • 800 gram koelverse pompoenstukjes

    koelverse pompoenstukjes

  • 400 gram tomatenblokjes

    tomatenblokjes

  • 800 gram zwarte bonen

    zwarte bonen

  • 15 gram verse koriander

    verse koriander

2016 nr. 10 - Verse oogst

2015 nr. 10 - Trek in herfst

Allerhande Box week 44 2016 - Allerhande Box week 44 2016

Allerhande Box Week 47 2019 - Allerhande Box Week 47 2019

Aan de slag

  1. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.

  2. Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.

  3. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.

  4. Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.

  • variatietipLekker met crème fraîche (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Wat vond je van dit recept?

Easy pompoenchili

De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig