Ho­me­ma­de sa­té met rijst & roer­bak­groen­te

Combi van lekker pittig gemarineerd vlees, groenten en rijst. Eet smakelijk!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Combi van lekker pittig gemarineerd vlees, groenten en rijst. Eet smakelijk! 4 personen
4 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees langs het bot los en snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Verwijder de buitenste bladeren van de sereh en snijd de onderkant eraf. Rasp de sereh met de fijne rasp. Schil en rasp de gember met de fijne rasp. Meng de sereh, gember, ketjap, de helft van de olie, het vlees, peper en eventueel zout en laat 10 min. buiten de koelkast marineren.
  2. Breng ondertussen de rijst met het water aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 8 min. koken. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan tot gebruik staan.
  3. Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter. Neem het vlees uit de marinade en bak het in 4 min. op hoog vuur rondom gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie erin. Bak de winterpeen 3 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min.
  5. Verwarm ondertussen al roerend de satésaus in een (steel)pan op middelhoog vuur. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden. Schep de satésaus en de seroendeng over het vlees.

bereidingstip:

Het schillen van een winterpeen gaat heel handig met een dunschiller.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan een mespunt sambal toe aan de marinade of roer deze door de satésaus.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Aliwen Cabernet Sauvignon Carménère.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.505 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Homemade saté met rijst & roerbakgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de sa­té met rijst & roer­bak­groen­te

1
1
  • 720 g schouderkarbonades

Snijd het vlees langs het bot los en snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm.

2
2
  • 1 stengel sereh
  • 4 cm verse gember

Verwijder de buitenste bladeren van de sereh en snijd de onderkant eraf. Rasp de sereh met de fijne rasp. Schil en rasp de gember met de fijne rasp.

3
3
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el (arachide)olie

Meng de sereh, gember, ketjap, olie, het vlees, peper en eventueel zout en laat 10 min. buiten de koelkast marineren.

4
4
  • 250 g pandanrijst
  • 800 ml kraanwater

Breng ondertussen de rijst met het water aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 8 min. koken.

5
5

Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan tot gebruik staan.

6
6
  • 2 grote winterpenen

Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in dunne plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter.

7
7

Neem het vlees uit de marinade en bak het in 4 min. op hoog vuur rondom gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.

8
8
  • 1 el (arachide)olie
  • 400 g oosterse wokgroente

Maak de wok schoon en verhit de olie erin. Bak de winterpeen 3 min. op hoog vuur. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min.

9
9
  • 500 g satésaus

Verwarm ondertussen al roerend de satésaus in een (steel)pan op middelhoog vuur.

10
10
  • 4 el seroendeng

Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden. Schep de satésaus en de seroendeng over het vlees.

bereidingstip:

Het schillen van een winterpeen gaat heel handig met een dunschiller.

variatietip:

Houd je van pittig? Voeg dan een mespunt sambal toe aan de marinade of roer deze door de satésaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.