Prei­scho­tel met sa­té­saus

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Breng in een pan een bodempje water met 1/2 tl zout aan de kook. Kook de prei 5 minuten.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in 4 minuten bruin. Verwarm de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Giet de prei af en meng met de kokos. Verdeel over de borden. Verdeel de tofu erover en besprenkel het geheel met ketjap. Leg de rijst ernaast. Schenk de pindasaus ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-01

Preischotel met satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­scho­tel met sa­té­saus

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 kg prei

Maak de prei schoon en snijd in ringen. Breng in een pan een bodempje water met 1/2 tl zout aan de kook. Kook de prei 5 minuten.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 360 g roerbaktofu pittig gekruid

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tofu in 4 minuten bruin.

4
4
  • 1 zak pindasaus

Verwarm de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing.

5
5
  • 4 el gemalen kokos
  • 2 el ketjap manis

Giet de prei af en meng met de kokos. Verdeel over de borden. Verdeel de tofu erover en besprenkel het geheel met ketjap. Leg de rijst ernaast.

6
6

Schenk de pindasaus ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.