Ba­na­nen­pan­nen­koek­jes met pe­can­no­ten

Gezond ontbijten wordt een feestje met deze glutenvrije pannenkoekjes.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Gezond ontbijten wordt een feestje met deze glutenvrije pannenkoekjes. 8 stuks
3 25

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hak de pecannoten grof. Snijd de rozijnen grof. Prak de bananen fijn en meng met de noten, rozijnen, eieren, kaneel en het zout tot een glad mengsel. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 2 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in. Bak de pannenkoekjes in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes.

variatietip:

Je kunt de pecannoten vervangen voor geroosterde pistachenoten of hazelnoten.

variatietip:

Je kunt ½ tl kaneel of kardemompoeder aan het bananenmengsel toevoegen.

combinatietip:

Lekker met honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 1 g
Tags

Bananenpannenkoekjes met pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­pan­nen­koek­jes met pe­can­no­ten

1
1
  • 80 g pecannoten
  • 4 el rozijnen
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 snufje zout

Hak de pecannoten grof. Snijd de rozijnen grof. Prak de bananen fijn en meng met de noten, rozijnen, eieren, kaneel en het zout tot een glad mengsel.

2
2
  • 1 el rijstolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er 2 hoopjes beslag van 8 cm doorsnede in.

3
3
  • 2 el rijstolie

Bak de pannenkoekjes in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes.

variatietip:

Je kunt de pecannoten vervangen voor geroosterde pistachenoten of hazelnoten.

variatietip:

Je kunt ½ tl kaneel of kardemompoeder aan het bananenmengsel toevoegen.

combinatietip:

Lekker met honing, ahornsiroop, gemalen kokos, blauwe bessen of frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.