Ba­na­nen-wor­tel­muf­fin met pe­can­no­ten

Verantwoord snacken bestaat: deze muffins zijn het (lekkere) bewijs!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Verantwoord snacken bestaat: deze muffins zijn het (lekkere) bewijs! 12 stuks
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • zeef
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en prak fijn. Rasp de peen. Hak de pecannoten grof. Doe de eieren met de kokospalmsuiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig. Zeef het meel, de bakpoeder en kaneel erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen en pecannoten erdoor.
  2. Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Controleer na 15 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.

serveertip:

Lekker met een glas verse muntthee.

bewaartip:

Bewaar de muffins maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bananen-wortelmuffin met pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen-wor­tel­muf­fin met pe­can­no­ten

1
1
  • 2 bananen
  • 150 g winterpeen
  • 100 g ongezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en prak fijn. Rasp de peen. Hak de pecannoten grof.

2
2
  • 2 eieren
  • 150 g kokospalmsuiker

Doe de eieren met de kokospalmsuiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig.

3
3
  • 150 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel

Zeef het meel, de bakpoeder en kaneel erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen en pecannoten erdoor.

4
4

Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5

Controleer na 15 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.

serveertip:

Lekker met een glas verse muntthee.

bewaartip:

Bewaar de muffins maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.