Pap­par­del­le met groen­te­saus en gei­ten­kaas

Deze saus zit echt bómvol groenten!

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze saus zit echt bómvol groenten! 4 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit de pot gegrilde paprika’s in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de roerbakmix, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Neem ondertussen de hapjespan van het vuur, voeg de gegrilde paprika’s met olie en de gepelde tomaten toe en pureer met de staafmixer tot een saus. Snijd de peterselie fijn. Zet de pan terug en verwarm 4 min. op laag vuur. Meng de olijven en ¾ van de peterselie erdoor. Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de rest van de peterselie over de pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met groentesaus en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met groen­te­saus en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 295 g gegrilde paprika's

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit de pot gegrilde paprika’s in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.

2
2
  • 400 g Italiaanse champignonroerbakmix

Voeg de roerbakmix, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 500 g verse pappardelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 400 ml gepelde tomaten

Neem ondertussen de hapjespan van het vuur, voeg de gegrilde paprika’s met olie en de gepelde tomaten toe en pureer met de staafmixer tot een saus.

5
5
  • 120 g zwarte olijven in plakjes
  • 15 g peterselie

Snijd de peterselie fijn. Zet de pan terug en verwarm 4 min. op laag vuur. Meng de olijven en ¾ van de peterselie erdoor.

6
6
  • 150 g geitenkaas

Giet de pasta af en meng door de saus. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de rest van de peterselie over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.