Zalm met wa­ter­kers-erw­ten­pu­ree

Weinig tijd en toch een gezonde maaltijd op tafel? Deze erwtenpuree met zalm is zo klaar, maar ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Weinig tijd en toch een gezonde maaltijd op tafel? Deze erwtenpuree met zalm is zo klaar, maar ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in flinterdunne halve ringen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui en de helft van de za’atar 8 min. op laag vuur.
  2. Doe de tuinerwten in een kom en schenk er heet water bij tot ze onder staan. Snijd de helft van de waterkers grof. Giet de erwten af, meng met de gesneden waterkers en pureer met de staafmixer tot puree.
  3. Meng 2 el olie met de rest van de za’atar, bestrijk de zalm ermee en bestrooi met peper. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 6 min. Keer halverwege. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Meng de ui en erwtenpuree erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de puree en de rest van de waterkers over de borden. Besprenkel met 1 el olie. Breek de zalm in grove stukken en leg erop.

combinatietip:

Lekker met fijngehakte pistachenoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met waterkers-erwtenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met wa­ter­kers-erw­ten­pu­ree

1
  • 400 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 15 min. gaar.

2
  • 3 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 1 el za'atar

Snijd ondertussen de uien in flinterdunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de za’atar 8 min. op laag vuur.

3
  • 450 g tuinerwten
  • 75 g waterkers

Doe de tuinerwten in een kom en schenk er heet water bij tot ze onder staan. Snijd de waterkers grof.

4

Giet de erwten af, meng met de gesneden waterkers en pureer met de staafmixer tot puree.

5
  • 3 el olijfolie
  • 1 el za'atar
  • 590 g zalmfilet

Meng de olie met de za’atar, bestrijk de zalm ermee en bestrooi met peper.

6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 6 min. Keer halverwege.

7

Giet de aardappelen af en stamp fijn. Meng de ui en erwtenpuree erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
  • 75 g waterkers
  • 1 el olijfolie

Verdeel de puree en de waterkers over de borden. Besprenkel met de olie. Breek de zalm in grove stukken en leg erop. Lekker!

combinatietip:

Lekker met fijngehakte pistachenoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.