Ge­bak­ken zalm met bie­ten-wa­ter­kers­stamp

Smaakvolle stamppot die je helemaal biologisch kunt bereiden!

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Smaakvolle stamppot die je helemaal biologisch kunt bereiden! 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Laat de bieten uitlekken in een vergiet. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de waterkers grof.
  2. Verhit ondertussen 2 el van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 10 min. Schep regelmatig om.
  3. Dep de zalm droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  4. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de yoghurt toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de uitgelekte bieten, gebakken ui en knoflook en waterkers erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gebakken zalm.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken zalm met bieten-waterkersstamp

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken zalm met bie­ten-wa­ter­kers­stamp

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 680 g gesneden rode bieten

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Laat de bieten uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 75 g waterkers

Snijd ondertussen de ui in halve ringen, de knoflook fijn en de waterkers grof.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 10 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g zalmfilet
  • 1 el zonnebloemolie

Dep de zalm droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de zalm 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6
  • 150 g extra milde yoghurt

Giet de aardappelen af, doe terug in de pan, voeg de yoghurt toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

7
7

Schep de uitgelekte bieten, gebakken ui en knoflook en waterkers erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de stamppot met de gebakken zalm.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.