Mez­ze­lu­ne met saf­fraan­sa­lie-sa­lie­bo­ter­saus

Het is een kleine moeite, maar je pakt er groots mee uit. Een voorgerecht om mee te pronken.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Het is een kleine moeite, maar je pakt er groots mee uit. Een voorgerecht om mee te pronken. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de saffraan in het water en snijd de salie fijn. Kook de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Smelt ondertussen de boter in het saffraanwater in een steelpan 3 min. op middelhoog vuur. Roer de laatste minuut de salie erdoor.
  3. Giet de mezzelune af en verdeel over 4 borden. Schep over elke portie 1 el van de saffraan-saliebotersaus en serveer de rest ernaast.

combinatietip:

Lekker met broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Mezzelune met saffraansalie-saliebotersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mez­ze­lu­ne met saf­fraan­sa­lie-sa­lie­bo­ter­saus

1
1
  • 0.05 g saffraan
  • 1 el kraanwater
  • 8 verse salieblaadjes

Week de saffraan in het water en snijd de salie fijn.

2
2
  • 250 g mezzelune ricotta spinazie

Kook de mezzelune volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 100 g boter

Smelt ondertussen de boter in het saffraanwater in een steelpan 3 min. op middelhoog vuur. Roer de laatste minuut de salie erdoor.

4
4

Giet de mezzelune af en verdeel over 4 borden. Schep over elke portie 1 el van de saffraan-saliebotersaus en serveer de rest ernaast.

combinatietip:

Lekker met broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.