To­nijn­ci­a­bat­ta uit de oven

Rijkbelegd broodje met salade als snelle maaltijd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Rijkbelegd broodje met salade als snelle maaltijd. 4 personen
4 29

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ciabatta’s overlangs door de helft. Leg de 4 helften op 1 of 2 bakplaten en bak ze in 4 min. in de oven af.
  2. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Bewaar 1 el van de olie. Halveer de tomaten en snijd de ui in halve ringen.
  3. Haal het brood uit de oven, laat de oven aan en zet deze op de grillstand. Bestrijk de onderste helften met de zuivelspread en verdeel de tonijn erover.
  4. Beleg met de helft van de tomaten en 2/3 van de ui. Besprenkel met de olie van de tonijn. Zet de oven op grillstand en gril de onderste helften nog 4 min. Haal het brood uit de oven. Bestrijk de onderste helften met de zuivelspread en verdeel de tonijn erover. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Bewaar 1 el van de olie. Halveer de tomaten en snijd de ui in halve ringen. Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ciabatta’s overlangs door de helft. Leg de 4 helften op 1 of 2 bakplaten en bak ze in 4 min. in de oven af.
  5. Meng ondertussen de eikenbladsla, rauwkost en de rest van de tomaten en ui met de citroenolijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal het brood uit de oven. Leg de bovenste broodhelften erop en snijd elke ciabatta doormidden. Verdeel over 4 borden en geef de salade erbij. Serveer direct.

combinatietip:

Hou je van pittig? Strooi 1/2 tl cayennepeper over de belegde broodjes voordat ze de oven ingaan

Tip:

Je kunt in plaats van ciabatta's ook de dubbele hoeveelheid ciabattina's nemen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.228 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2015

Tonijnciabatta uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn­ci­a­bat­ta uit de oven

1
1
  • 2 ciabatta's

Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de ciabatta’s overlangs door de helft. Leg de 4 helften op 1 of 2 bakplaten en bak ze in 4 min. in de oven af.

2
2
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie
  • 250 cherrytomaten
  • 1 rode ui

Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Bewaar 1 el van de olie. Halveer de tomaten en snijd de ui in halve ringen.

3
3
  • 200 g zuivelspread bieslook light

Haal het brood uit de oven, laat de oven aan en zet deze op de grillstand. Bestrijk de onderste helften met de zuivelspread en verdeel de tonijn erover.

4
4

Beleg met de helft van de tomaten en 2/3 van de ui. Besprenkel met de olie van de tonijn. Gril de onderste helften nog 4 min.

5
5
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 150 g rauwkost komkommer
  • 3 el olijfolie frisse citroen

Meng ondertussen de eikenbladsla, rauwkost en de rest van de tomaten en ui met de citroenolijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Haal het brood uit de oven. Leg de bovenste broodhelften erop en snijd elke ciabatta doormidden.

7
7

Verdeel over 4 borden en geef de salade erbij. Serveer direct.

combinatietip:

Hou je van pittig? Strooi 1/2 tl cayennepeper over de belegde broodjes voordat ze de oven ingaan

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.