Kip­kluif­jes met pas­ta­sa­la­de

Waarom dit de absolute picknicktopper is? Je kunt de kluifjes warm én koud serveren.

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Waarom dit de absolute picknicktopper is? Je kunt de kluifjes warm én koud serveren. 4 personen
3 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipkluifjes in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. Spoel de pasta in een vergiet onder stromend water tot hij koud is. Laat goed uitlekken. Roer de zuivelspread in een kom los met 3 el kookvocht.
  3. Halveer de cherry tomaten en snijd de ui in ringen. Doe de pasta in een schaal. Schep de zuivelspread, de tomaten, de uien en de mais door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipkluifjes erbij.

bewaartip:

U kunt de salade en de kipkluifjes 's ochtends maken. Bewaar in afgesloten schalen in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kipkluifjes met pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­kluif­jes met pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 300 g fusilli
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kipkluifjes gekruid

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de kipkluifjes in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 150 g zuivelspread light bieslook

Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. Spoel de pasta in een vergiet onder stromend water tot hij koud is. Laat goed uitlekken. Roer de zuivelspread in een kom los met 3 el kookvocht.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 rode uien

Halveer de cherry tomaten en snijd de ui in ringen.

4
4
  • 300 g maiskorrels crispy

Doe de pasta in een schaal. Schep de zuivelspread, de tomaten, de uien en de mais door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kipkluifjes erbij.

bewaartip:

U kunt de salade en de kipkluifjes 's ochtends maken. Bewaar in afgesloten schalen in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.