Mais­soep met cho­ri­zo, kik­ker­erw­ten & pa­pri­ka

De worst en tabasco geven deze stevige maaltijdsoep lekker veel pit.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De worst en tabasco geven deze stevige maaltijdsoep lekker veel pit. 4 personen
4 67

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder (indien nodig) de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 15 min. Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de plakjes chorizo in 3 min. op middelhoog vuur uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  3. Fruit in het achtergebleven vet de ui, oregano en paprika 4 min. op laag vuur. Zet ondertussen 1 maïskolf rechtop in een schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig, met een zagende beweging. Herhaal met de andere maïskolf.
  4. Voeg de bloem toe aan het paprikamengsel en laat 2 min. op laag vuur garen. Voeg de kippenbouillon en melk toe en breng al roerend aan de kook.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de mais toe en warm 5 min. mee. Breng de soep op smaak met de tabasco.
  6. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de chorizo erover.
video

Maiskol­ven be­rei­den

Instructievideo - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Maissoep met chorizo, kikkererwten & paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mais­soep met cho­ri­zo, kik­ker­erw­ten & pa­pri­ka

1
  • 2 maiskolven
  • 1 ui

Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder (indien nodig) de bladeren en draden van de maiskolven en kook de kolven 15 min. Snipper ondertussen de ui.

2
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
  • 125 g chorizo

Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de plakjes chorizo in 3 min. op middelhoog vuur uit.

4

Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

5

Fruit in het achtergebleven vet de ui, oregano en paprika 4 min. op laag vuur. Zet ondertussen 1 maïskolf rechtop in een schaal met opstaande rand.

6

Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig, met een zagende beweging. Herhaal met de andere maïskolf.

7
  • 2 el bloem
  • 500 ml hete kippenbouillon
  • 250 ml melk

Voeg de bloem toe aan het paprikamengsel en laat 2 min. op laag vuur garen. Voeg de kippenbouillon en melk toe en breng al roerend aan de kook.

8
  • 350 g kikkererwten
  • 1 tl tabasco

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de mais toe en warm 5 min. mee. Breng de soep op smaak met de tabasco.

9

Verdeel de soep over de kommen en verdeel de chorizo erover. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.