Erw­ten­soep met cho­ri­zo en kik­ker­erw­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 111

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een ruime pan 2 liter water aan de kook met de spliterwten, bouillontabletten, peen, ui, knoflook en laurier. Dek af en laat 45 min. op laag vuur koken.
  2. Bak na 30 min. kooktijd in een koekenpan zonder olie of boter de chorizo 10 min. op laag vuur. Laat uitlekken op keukenpapier. Schenk het bakvet bij de soep. Verwijder de laurier en pureer de soep kort. Voeg de tuin- en kikkererwten toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep in 4 diepe borden. Verdeel de chorizo erover.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in 10 min. op laag vuur.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.