Ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

Deze kabeljauwburger maak je op z’n Indiaas, vol smaak en kleur.

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Deze kabeljauwburger maak je op z’n Indiaas, vol smaak en kleur. 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de currypoeder en tuinerwten 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur .
  3. Haal de blaadjes van 1 kropje sla los. Snijd het andere kropje fijn. Snijd de koriander grof en de mango in kleinere stukjes. Meng de fijngesneden romainesla, 2/3 van de koriander en de erwten met de mangosalade in een ruime schaal.
  4. Halveer de naans, snijd ze open en leg op de onderste helften de blaadjes sla. Leg hierop een kabeljauwburger en schep er een lepel mangochutney op.
  5. Garneer met de rest van de koriander en leg de bovenkant van de naan erop. Serveer met de salade.

variatietip:

Je kunt ook 4 mini naans gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.085 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauwburger met mangochutney

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­bur­ger met mang­ochut­ney

1
  • 1 el arachideolie
  • 4 kabeljauwburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2
  • 2 naans knoflook/koriander

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
  • 2 el arachideolie
  • ½ el hot currypoeder
  • 450 g tuinerwten

Verhit de olie in een hapjespan en bak de currypoeder en tuinerwten 3 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur .

4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 15 g koriander
  • 175 g mangosalade

Haal de blaadjes van 1 kropje sla los. Snijd het andere kropje fijn. Snijd de koriander grof en de mango in kleinere stukjes.

5

Meng de fijngesneden romainesla, 2/3 van de koriander en de erwten met de mangosalade in een ruime schaal.

6
  • 4 el mangochutney

Halveer de naans, snijd ze open en leg op de onderste helften de blaadjes sla. Leg hierop een kabeljauwburger en schep er een lepel mangochutney op.

7

Garneer met de rest van de koriander en leg de bovenkant van de naan erop. Serveer met de salade. Lekker!

variatietip:

Je kunt ook 4 mini naans gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.