Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. Verwijder voor een minder pittige variant de zaadlijsten uit de peper.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit ovengerecht is lekker hartig en een tikje zoet tegelijk. Verwijder voor een minder pittige variant de zaadlijsten uit de peper. 4 personen
3 187

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm. Meng met 2 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, de koriander, oregano, peper en eventueel zout.
  3. Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de uitgelekte tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erboven.
  4. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Plaattaart met zoete aardappel en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met zoe­te aard­ap­pel en gei­ten­kaas

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 400 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes van ½ cm.

3
  • 285 g pomodori al forno piccanti
  • 2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 tl gedroogde oregano

Meng met 2 el olie uit het potje zongedroogde tomaten, de koriander, oregano, peper en eventueel zout.

4
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg met een deegroller extra uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
  • 150 g geitenkaas blanc 50+

Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het bladerdeeg. Verdeel de uitgelekte tomaatjes erover en verkruimel de geitenkaas erboven.

6
  • 1 jalapeñopeper

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Snijd de jalapeñopeper in ringetjes, strooi over de plaattaart en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.