Bla­der­deeg­hap­je met gei­ten­kaas

Een boost voor de borrel, deze hapjes van bladerdeeg, artisjok en rode pesto.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan Een boost voor de borrel, deze hapjes van bladerdeeg, artisjok en rode pesto. 6 stuks
3 70

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat heet bladerdeeg ontdooien.
  2. Meng in een kom de geitenkaas met een vork door de pesto. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de helft van de bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de deeg. Besmeer de plakjes met het geitenkaasmengsel en dek ze af met de resterende bladerdeegplakjes.
  3. Snijd de artisjokharten in vieren. Snijd het gevulde bladerdeeg in vieren en druk in elk driehoekje een kwart gemarineerde artisjokhart. Bak de hapjes in de oven in 20-25 min. bruin. Serveer de hapjes lauwwarm en garneer met een blaadje basilicum.
video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 460 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bladerdeeghapje met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bla­der­deeg­hap­je met gei­ten­kaas

1
1
  • 6 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 150 g geitenkaas (Bettinne blanc)
  • 3 el verse rode pesto

Meng in een kom de geitenkaas met een vork door de pesto.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

3
3
  • 3 plakjes bladerdeeg

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de helft van de bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de deeg.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

4
4
  • 3 plakjes bladerdeeg

Besmeer de plakjes met het geitenkaasmengsel en dek ze af met de resterende bladerdeegplakjes.

5
5
  • 190 g gemarineerde artisjokharten

Snijd de artisjokharten in vieren.

6
6

Snijd het gevulde bladerdeeg in vieren en druk in elk driehoekje een kwart gemarineerde artisjokhart. Bak de hapjes in de oven in 20-25 min. bruin.

7
7
  • 6 blaadjes basilicum

Serveer de hapjes lauwwarm en garneer met een blaadje basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.