Mi­ni­bur­gers met avo­ca­do

Klein maar fijn, deze burgers van Zweedse gehaktballetjes.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Klein maar fijn, deze burgers van Zweedse gehaktballetjes. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • kaasrasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de peen julienne in een schaal en meng de caesardressing erdoor. Snijd de sla in reepjes.
  2. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Rasp de kaas. Druk de gehaktballetjes plat tot burgertjes van ca. 1 cm dik. Gril de burgers 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  3. Dek af met de bovenste helften van de broodjes. Snijd de broodjes doormidden. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met sla, Parmezaanse kaas, een burger, peen julienne en plakjes avocado.

bereidingstip:

Je kunt de miniburgers ook grillen in een grillpan.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Miniburgers met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­bur­gers met avo­ca­do

1
1
  • 12 pakken luxe brunchbroodjes

Steek de barbecue aan en verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 150 g peen julienne
  • 3 el Caesar dressing
  • 1 kropje babyromainesla

Doe de peen julienne in een schaal en meng de caesardressing erdoor. Snijd de sla in reepjes.

3
3
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

4
4
  • 50 g Parmezaanse kaas

Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Rasp de kaas.

5
5
  • 12 Zweedse gehaktballetjes

Druk de gehaktballetjes plat tot burgertjes van ca. 1 cm dik. Gril de burgers 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

Hamburgers grillen op de barbecue

Instructievideo

00:30 min.

6
6

Snijd de broodjes doormidden. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met sla, Parmezaanse kaas, een burger, peen julienne en plakjes avocado.

7
7

Dek af met de bovenste helften van de broodjes.

bereidingstip:

Je kunt de miniburgers ook grillen in een grillpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.