Grill­bur­ger met truf­fel­mayo, ru­co­la en par­me­zaan

De klassieke grillburger in een luxe, Italiaans jasje.

(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De klassieke grillburger in een luxe, Italiaans jasje. 4 personen
3 151

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • grillwok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Meng de tapenade met de mayonaise. Meng de cantharellen, olie, peper en eventueel zout in een kom.
  2. Snijd de ciabatta’s open en gril ze 2 min. op de snijkant op de barbecue. Neem van de grill. Snijd de rucola grof. Doe de cantharellen in de grillwok en zet 6 min. op de barbecue. Neem de grillwok eraf en schep de cantharellen in een kom om met de rucola. Gril de burgers 3 min. op de barbecue. Keer om en beleg met de kaas. Gril nog 3 min.
  3. Besmeer de onderkant van de ciabatta’s met de helft van de truffelmayonaise. Snijd de tomaat in vier plakken. Beleg achtereenvolgens met de helft van de cantharellen, een burger, plak tomaat, de rest van de cantharellen, een burger en de rest van de truffelmayonaise. Dek af met de bovenkant van de ciabatta’s en serveer.

combinatietip:

Lekker met een salade.

video

Bar­be­cue aan­ste­ken

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.035 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Grillburger met truffelmayo, rucola en parmezaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill­bur­ger met truf­fel­mayo, ru­co­la en par­me­zaan

1
1
  • 40 g truffel-paddenstoelentapenade
  • 3 el mayo royale (mayonaise)
  • 200 g cantharellen
  • 2 el arachideolie

Steek de barbecue aan. Meng de tapenade met de mayonaise. Meng de cantharellen, olie, peper en eventueel zout in een kom.

Barbecue aansteken

Instructievideo

01:07 min.

2
2
  • 4 ciabatta's
  • 40 g rucola

Snijd de ciabatta’s open en gril ze 2 min. op de snijkant op de barbecue. Neem van de grill. Snijd de rucola grof.

3
3

Doe de cantharellen in de grillwok en zet 6 min. op de barbecue. Neem de grillwok eraf en schep de cantharellen in een kom om met de rucola.

4
4
  • 8 magere grillburgers
  • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas

Gril de burgers 3 min. op de barbecue. Keer om en beleg met de kaas. Gril nog 3 min.

Hamburgers grillen op de barbecue

Instructievideo

00:30 min.

5
5
  • 1 vleestomaat

Besmeer de onderkant van de ciabatta’s met de helft van de truffelmayonaise. Snijd de tomaat in vier plakken.

6
6

Beleg achtereenvolgens met de helft van de cantharellen, een burger, plak tomaat, de rest van de cantharellen, een burger en de rest van de truffelmayonaise.

7
7

Dek af met de bovenkant van de ciabatta’s en serveer.

combinatietip:

Lekker met een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.