Bur­ger à la piz­zai­ola

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 163

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer het basilicum en de mayonaise met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan en gril 4 hamburgers in 3 min. gaar. Keer halverwege. Leg ze afgedekt op een bord om ze warm te houden. Gril de rest van de hamburgers in 3 min. gaar. Bedek 4 hamburgers met een plak mozzarella en 2 plakken tomaat. Dek af met een hamburger. Gril de dubbele hamburgers nog 2 min. Keer voorzichtig na 1 min.
  3. Snijd het brood in 4 gelijke stukken en halveer overlangs. Bedek de onderste helften met rucola, de dubbele hamburgers, 2 el basilicummayo en 2 el olijven. Dek af met de bovenste helften van het brood.
  4. Meng de rest van de mozzarella, tomaten, rucola en olijven tot een salade. Verdun de rest van de basilicummayo met 2 el water en besprenkel er de salade mee.
video

Ham­bur­gers gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.