Ro­mi­ge as­per­ge-aard­ap­pel­gra­tin

Aardappel-groente-vlees, maar dan in een ovenschotel. De geraspte kaas zorgt voor zo’n mooi goudbruin korstje.

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Aardappel-groente-vlees, maar dan in een ovenschotel. De geraspte kaas zorgt voor zo’n mooi goudbruin korstje. 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes en kook ze 6 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Verwarm de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over een ingevette ovenschaal. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de dragon, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.
  3. Snijd de ham in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Rasp de kaas. Meng het rasp en 1 el sap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges. Schep het op de prei en bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 835 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Romige asperge-aardappelgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge as­per­ge-aard­ap­pel­gra­tin

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 500 g krieltjes

Halveer de krieltjes en kook ze 6 min.

3
  • 3 el amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 1 kg witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

5

Snijd de asperges in stukken van 3 cm.

6
  • 450 g prei à la crème

Verwarm de prei volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het over een ingevette ovenschaal.

7
  • 2 el arachideolie
  • ½ el gedroogde dragon

Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met de dragon, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Neem van het vuur.

8
  • 150 g flinterdunne achterham
  • 1 citroen
  • 75 g twijfelaar

Snijd de ham in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Rasp de kaas.

9

Meng het rasp en 1 el sap, de krieltjes, het amandelschaafsel en de ham door de asperges. Schep het op de prei en bestrooi met de kaas.

10

Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.