As­per­ge­roer­bak met eda­ma­me en ko­ri­an­der­dres­sing

Oosterse asperges: met gember, koriander en noedels. De edamame zijn lekker knapperig.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Oosterse asperges: met gember, koriander en noedels. De edamame zijn lekker knapperig. 4 personen
3 32

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 1½ cm.
  2. Dop de edamame. Pak daarvoor de uiteinden van een boontje vast en knijp erin. Het randje van de schil barst open en de boontjes haal je er zo uit. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng het limoenrasp en -sap met de sojasaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en meng 1 el door de dressing.
  3. Meng de olie en sriracha met de garnalen. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen 2 min. op hoog vuur. Schil en rasp de gember. Voeg de asperges en gember toe en bak 3 min. mee. Voeg de edamame toe en neem van het vuur.
  4. Meng de sojadressing door de noedels en verdeel over 4 kommen. Schep de asperges en garnalen erop en garneer met de rest van de koriander. Serveer met de limoenpartjes.

combinatietip:

Lekker met zeewiersalade en grofgehakte gezouten pinda’s.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.155 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aspergeroerbak met edamame en korianderdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­roer­bak met eda­ma­me en ko­ri­an­der­dres­sing

1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2

Snijd de asperges in schuine stukjes van 1½ cm.

3
  • 100 g edamame

Dop de edamame. Pak daarvoor de uiteinden van een boontje vast en knijp erin. Het randje van de schil barst open en de boontjes haal je er zo uit.

4
  • 250 g eiernoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.

6
  • 5 el Japanse sojasaus
  • 15 g koriander

Meng het limoenrasp en -sap met de sojasaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en meng 1 el door de dressing.

7
  • 3 el arachideolie
  • ½ el sriracha sauce
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen

Meng de olie en sriracha met de garnalen. Verhit een wok zonder olie of boter en roerbak de garnalen 2 min. op hoog vuur.

8
  • 2 cm verse gember

Schil en rasp de gember. Voeg de asperges en gember toe en bak 3 min. mee. Voeg de edamame toe en neem van het vuur.

9

Meng de sojadressing door de noedels en verdeel over 4 kommen. Schep de asperges en garnalen erop en garneer met de rest van de koriander.

10

Serveer met de limoenpartjes. Lekker!

combinatietip:

Lekker met zeewiersalade en grofgehakte gezouten pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.