An­dij­vie­stoof

Andijvie met een zomers tintje.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Andijvie met een zomers tintje. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit 1 el van de olie uit het potje tomaten in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de andijvie toe en bak 3 min. Doe de crème fraîche en 100 ml water erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur.
  2. Verdeel de tomaat en croutons over de andijviestoof en schaaf de kaas erover. Verhit 3 el tomatenolie in een koekenpan en bak de rozemarijn en het brood in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukken. Snijd het brood in kleine stukjes.

combinatietip:

Lekker met Toscaanse worstjes en gekruide krieltjes.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Andijviestoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­dij­vie­stoof

1
1
  • 1 ui

Snipper de ui. Verhit 1 el van de olie uit het potje tomaten in een hapjespan en fruit de ui 1 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 300 g gesneden prei
  • 500 g fijngesneden andijvie

Voeg de prei toe en bak 1 min. mee. Voeg de andijvie toe en bak 3 min.

3
3
  • 125 g crème fraîche
  • 100 ml kraanwater

Doe de crème fraîche en het water erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur.

4
4
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 4 sneetjes witbrood

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in stukken. Snijd de korstjes van het brood en snijd in kleine stukjes.

5
5
  • 1 el gebroken rozemarijn

Verhit 3 el tomatenolie in een koekenpan en bak de rozemarijn en het brood in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.

6
6
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Verdeel de tomaat en croutons over de andijviestoof en schaaf de kaas erover.

combinatietip:

Lekker met Toscaanse worstjes en gekruide krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.