Ge­vul­de to­ma­ten­soep

Stevige tomatensoep tjokvol groenten. Italiaanse kaas en brood maken 'm af.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stevige tomatensoep tjokvol groenten. Italiaanse kaas en brood maken 'm af. 4 personen
2 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons, paprika en boerenkool 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg de tomatenblokjes, bonen, het pakje tomatensoep en heet water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 8 min. op middelhoog vuur garen.
  3. Roer de zongedroogde tomaatjes erdoor en verdeel over 4 kommen. Schaaf de kaas erover en serveer.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 2.341 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de to­ma­ten­soep

1
1
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 125 g gesneden kastanjechampignons
  • 150 g boerenkool

Verhit de olie in een soeppan en bak de champignons, paprika en boerenkool 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 400 g cannellinibonen
  • 84 g tomatensoep met zongedroogde tomaten
  • 1¼ liter heet water

Voeg de tomatenblokjes, bonen, het pakje tomatensoep en heet water toe.

4
4

Breng al roerend aan de kook en laat 8 min. op middelhoog vuur garen.

5
5
  • 130 g zongedroogde tomaten
  • 75 g Parmezaanse kaas

Roer de zongedroogde tomaatjes erdoor en verdeel over 4 kommen. Schaaf de kaas erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.