Len­te­stamp met ijs­berg­sla, pa­pri­ka en tofu­ge­hakt

Deze stamppot met frisse ijsbergsla is perfect voor het voorjaar.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Deze stamppot met frisse ijsbergsla is perfect voor het voorjaar. 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien.
  3. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de paprika, paprikapoeder en het roerbakgehakt toe en bak 5 min. mee.
  4. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Verhit de melk in een steelpan.
  5. Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter met de pureestamper tot een grove puree. Schep het paprika-gehaktmengsel en de ijsbergsla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lentestamp met ijsbergsla, paprika en tofugehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­stamp met ijs­berg­sla, pa­pri­ka en tofu­ge­hakt

1
1
  • 900 g stoomaardappeltjes

Bereid de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

2
2
  • 2 rode paprika's

Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 uien

Snipper de uien.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 25 g roomboter
  • ½ el paprikapoeder
  • 180 g tofu roerbakgehakt

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de paprika, paprikapoeder en het roerbakgehakt toe en bak 5 min. mee.

5
5
  • 1 krop ijsbergsla

Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes.

6
6
  • 50 ml melk

Verhit de melk in een steelpan.

7
7
  • 25 g roomboter

Stamp de aardappelen met de melk en de boter met de pureestamper tot een grove puree.

8
8

Schep het paprika-gehaktmengsel en de ijsbergsla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.