Tor­til­la­piz­za's met bief­stuk, avo­ca­do en mais

De tortilla tover je met rosé gebakken biobiefstuk om tot een super-de-luxe maaltijd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1.130 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De tortilla tover je met rosé gebakken biobiefstuk om tot een super-de-luxe maaltijd. 4 personen
3 44

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een ruime kom de bloem met het zout. Voeg het hete water en 2/3 van de zonnebloemolie toe en kneed tot een soepel en samenhangend deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 15 min. rusten. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol uit tot cirkels van Ø 15 cm.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Laat de mais uitlekken. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat uitlekken.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak met de paprikareepjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Schep de paprika met een schuimspaan uit de pan en doe met de ketchup en crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Leg de tortilla’s naast elkaar op 2 met bak papier beklede bakplaten. Beleg met de paprikasaus en kaas. Verdeel de mais en bonen erover. Bak ca. 15 min. in de oven.
  6. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de biefstukken in plakjes. Beleg de tortilla’s met de biefstuk en avocado. Serveer met de rest van de crème fraîche.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met koriander en rode peper.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.130 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 75 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Tortillapizza's met biefstuk, avocado en mais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la­piz­za's met bief­stuk, avo­ca­do en mais

1
  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • 150 ml heet water
  • 60 ml zonnebloemolie

Meng in een ruime kom de bloem met het zout. Voeg het hete water en de zonnebloemolie toe en kneed tot een soepel en samenhangend deeg.

2

Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg 15 min. rusten. Verdeel het deeg in 8 bolletjes en rol uit tot cirkels van Ø 15 cm.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.

4
  • 1 rode paprika
  • 340 g maiskorrels
  • 370 ml bruine bonen

Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd het vruchtvlees in repen. Laat de mais uitlekken. Spoel de bonen in een vergiet en laat uitlekken.

5
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 300 g biefstukken

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak met de paprika 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6

Neem de biefstukken uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

7
  • 4 el ketchup
  • 50 g crème fraîche

Schep de paprika met een schuimspaan uit de pan en doe met de ketchup en crème fraîche in een hoge beker.

8

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
  • 150 g geraspte belegen kaas

Leg de tortilla’s naast elkaar op 2 met bak papier beklede bakplaten. Beleg met de paprikasaus en kaas. Verdeel de mais en bonen erover. Bak ca. 15 min. in de oven.

10
  • 2 avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de biefstukken in plakjes.

11
  • 200 g crème fraîche

Beleg de tortilla’s met de biefstuk en avocado. Serveer met de rest van de crème fraîche. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

combinatietip:

Lekker met koriander en rode peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.