Rau­we kool­ra­bi­sa­la­de met wal­no­ten

Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met deze rijkgevulde, aardse salade zet je weer eens wat anders op tafel. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.
  4. Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde kip of gebakken saucijs.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 6 g
Tags

Rauwe koolrabisalade met walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rau­we kool­ra­bi­sa­la­de met wal­no­ten

1
1
  • 4 el walnotenolie
  • 2 tl dijonmosterd
  • 2 el appelciderazijn
  • 15 g selderij

Klop de olie, mosterd, azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout tot een dressing. Snijd de selderij grof.

2
2
  • 100 g walnoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 1 koolrabi
  • 300 g winterpeen
  • 1 appel

Schil ondertussen de koolrabi en de winterpeen. Snijd de groenten en de appel in dunne reepjes (julienne). Doe in een ruime kom.

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

4
4

Meng de dressing, selderij en walnoten erdoor en serveer.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde kip of gebakken saucijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.