Oran­je Haag­se bluf

Oranje boven! Makkelijk en snel, maar toch geschikt voor een feestelijk diner.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Oranje boven! Makkelijk en snel, maar toch geschikt voor een feestelijk diner. 4 personen
2 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de perzikschijfjes uitlekken in een zeef, vang de siroop op.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Schil met een scherp mesje ook de witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  3. Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits voor de Haagse bluf de eieren en doe de eiwitten in de vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt.
  4. Voeg de siroop, sinaasappellikeur en rode en gele kleurstof toe. Klop met een mixer tot de eiwitten geheel stijf zijn geslagen.
  5. Verdeel de perzikschijfjes en sinaasappelpartjes over de glazen. Schep de Haagse bluf erop. Garneer met het sinaasappelrasp en steek in elk glas een paar Mikado king choco’s. Serveer direct.

bereidingstip:

Het eiwit moet zo stijf zijn, dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat het schuim eruit valt.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de sinaasappellikeur dan voor sinaasappellimonade.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 2 g
Tags

Oranje Haagse bluf

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oran­je Haag­se bluf

1
  • 225 g perzikschijfjes op siroop

Laat de perzikschijfjes uitlekken in een zeef, vang de siroop op.

2
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

3

Schil met een scherp mesje ook de witte schil van de sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

4
  • ½ citroen
  • 2 eieren

Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits voor de Haagse bluf de eieren en doe de eiwitten in de vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt.

5
  • 3 el sinaasappellikeur
  • ½ tl rode kleurstof
  • 1 tl gele kleurstof

Voeg de siroop, sinaasappellikeur en rode en gele kleurstof toe. Klop met een mixer tot de eiwitten geheel stijf zijn geslagen.

6

Verdeel de perzikschijfjes en sinaasappelpartjes over de glazen. Schep de Haagse bluf erop.

7
  • 70 g Mikado king choco

Garneer met het sinaasappelrasp en steek in elk glas een paar Mikado king choco’s. Serveer direct. Lekker!

bereidingstip:

Het eiwit moet zo stijf zijn, dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat het schuim eruit valt.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de sinaasappellikeur dan voor sinaasappellimonade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.