Muesli­rots­jes

Van dit verantwoorde tussendoortje kun je er gerust een extra nemen.

  • tussendoortje
  • 20 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
tussendoortje Van dit verantwoorde tussendoortje kun je er gerust een extra nemen. 20 stuks
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de honing in een steelpan tot het dunner wordt. Voeg de boter toe en laat al roerend smelten.
  2. Snijd de dadels fijn. Meng samen met de sinaasappeljam en het honing-botermengsel door de muesli. Schep met twee lepels hoopjes van ca. 1 cm hoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin. Laat de mueslirotsjes helemaal afkoelen. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 2 mg
  • vezels 1 g
Tags

Mueslirotsjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Muesli­rots­jes

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 4 el honing
  • 2 el boter

Verwarm de honing in een steelpan tot het dunner wordt. Voeg de boter toe en laat al roerend smelten.

3
  • 75 g dadels
  • 2 el sinaasappeljam
  • 150 g krokante muesli vruchten en noten

Snijd de dadels fijn. Meng samen met de sinaasappeljam en het honing-botermengsel door de muesli.

4

Schep met twee lepels hoopjes van ca. 1 cm hoog op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin.

5

Laat de mueslirotsjes helemaal afkoelen. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.