Glu­ten­vrije ap­pel-no­ten­taar­tjes

Deze heerlijke taartjes zijn glutenvrij: zo kan iedereen mee genieten!

  • gebak
  • 8 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Deze heerlijke taartjes zijn glutenvrij: zo kan iedereen mee genieten! 8 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 8 miniquichevormpjes (Ø 10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe het boekweitmeel, de boter en suiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Vet de quichevormpjes in en verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes. Druk goed aan. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
  2. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de dadels in kleine stukjes. Hak de noten grof en meng met de stukjes appel, dadel en abrikozenconfiture. Verdeel het appel-notenmengsel over de vormpjes. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Laat de taartjes in 30 min. afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 3 g
Tags

Glutenvrije appel-notentaartjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glu­ten­vrije ap­pel-no­ten­taar­tjes

1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
  • 200 g glutenvrij boekweitmeel
  • 200 g boter
  • 50 g agavesuiker

Doe het boekweitmeel, de boter en suiker in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg.

3
  • 2 g boter

Vet de quichevormpjes in en verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes. Druk goed aan.

4

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.

5
  • 2 appels
  • 8 dadels

Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de dadels in kleine stukjes.

6
  • 200 g noten vruchtenmix raw
  • 6 el abrikozenconfiture

Hak de noten grof en meng met de stukjes appel, dadel en abrikozenconfiture.

7

Verdeel het appel-notenmengsel over de vormpjes. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

8

Laat de taartjes in 30 min. afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.