Boek­weit­pan­nen­koek­jes met ap­pel en pis­ta­che­no­ten

Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie.

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met deze powerpannenkoekjes begin je je dag vol energie. 10 stuks
3 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt 2 el boter in een pan. Klop het ei, de karnemelk, ahornsiroop en gesmolten boter los.
  2. Meng het boekweitmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Schenk het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten in de kom en meng tot een glad beslag.
  3. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan 1 min. op middelhoog vuur en hak fijn.
  4. Schil en rasp de appels. Meng met de rozijnen en de pistachenoten door het beslag.
  5. Smelt de rest van de boter in twee koekenpannen met antiaanbaklaag en bak in elke pan 3 pannenkoekjes van Ø 8 cm in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 4 pannenkoekjes.

combinatietip:

Lekker met extra ahornsiroop en een bolletje vanilleijs.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Boekweitpannenkoekjes met appel en pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boek­weit­pan­nen­koek­jes met ap­pel en pis­ta­che­no­ten

1
1
  • 2 el boter
  • 1 ei
  • 300 ml karnemelk
  • 2 el ahornsiroop

Smelt de boter in een pan. Klop het ei, de karnemelk, ahornsiroop en gesmolten boter los.

2
2
  • 130 g glutenvrij boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Meng het boekweitmeel, bakpoeder en het zout in een kom.

3
3

Schenk het karnemelkmengsel bij de droge ingrediënten in de kom en meng tot een glad beslag.

4
4
  • 50 g pistachenoten

Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan 1 min. op middelhoog vuur en hak fijn.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 2 friszoete appels
  • 50 g blanke rozijnen

Schil en rasp de appels. Meng met de rozijnen en de pistachenoten door het beslag.

6
6
  • ½ el boter

Smelt de boter in twee koekenpannen met antiaanbaklaag en bak in elke pan 3 pannenkoekjes van Ø 8 cm in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7

Bak zo nog 4 pannenkoekjes.

combinatietip:

Lekker met extra ahornsiroop en een bolletje vanilleijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.