Spa­ghet­ti met aman­del-to­ma­ten­pes­to, ci­troen & gar­na­len

Een frisse pasta pesto met garnalen.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een frisse pasta pesto met garnalen. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Halveer de tomaatjes en hak de amandelen fijn. Snijd de peterselie fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de pesto en garnalen toe en warm 3 min. op laag vuur mee. Giet de pasta af en meng met de tomaatjes, rucola, amandelen, citroenrasp, 2 el citroensap en de peterselie door de saus. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 950 mg
  • vezels 7 g
Tags

Spaghetti met amandel-tomatenpesto, citroen & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met aman­del-to­ma­ten­pes­to, ci­troen & gar­na­len

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 3 rode uien
  • 1 citroen
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g amandelen
  • 8 takjes peterselie

Snijd de ui in halve ringen. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Halveer de tomaatjes en hak de amandelen fijn. Snijd de peterselie fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 3 el milde olijfolie bak/braad

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 140 g pesto rosso
  • 200 g garnalen

Voeg de pesto en garnalen toe en warm 3 min. op laag vuur mee.

5
5
  • 40 g rucola

Giet de pasta af en meng met de tomaatjes, rucola, amandelen, citroenrasp, 2 el citroensap en de peterselie door de saus. Serveer direct.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.