Cho­co­la­de-ko­kos pan­na cot­ta

Twee smaken die heel goed samen gaan in dit toetje: chocolade en kokos.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Twee smaken die heel goed samen gaan in dit toetje: chocolade en kokos. 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 aluminium timbaaltjes (Ø ca. 6 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kokosmelk en kokospalmsuiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de chocolade fijn. Neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat van het vuur af smelten in het kokosmengsel.
  2. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Los al roerend op.
  3. Verdeel de chocolade-kokosroom over de timbaaltjes en dek af met vershoudfolie. Zet de timbaaltjes in de koelkast en laat 4 uur opstijven.
  4. Neem uit de koelkast. Snijd de panna cotta’s voorzichtig los van de rand en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan. Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de kokoschips.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

video

Pan­na cot­ta ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 6 mg
  • vezels 2 g
Tags

Chocolade-kokos panna cotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de-ko­kos pan­na cot­ta

1
1
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el kokospalmsuiker
  • 60 g pure chocolade

Doe de kokosmelk en kokospalmsuiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de chocolade fijn.

2
2

Neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat van het vuur af smelten in het kokosmengsel.

3
3
  • 4 blaadjes gelatine

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water.

4
4

Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room. Los al roerend op.

5
5

Verdeel de chocolade-kokosroom over de timbaaltjes en dek af met vershoudfolie. Zet de timbaaltjes in de koelkast en laat 4 uur opstijven.

6
6

Neem uit de koelkast. Snijd de panna cotta’s voorzichtig los van de rand en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan.

7
7
  • 2 el kokoschips

Stort de panna cotta's op 4 borden en bestrooi met de kokoschips.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.