Pan­piz­za met wit­te kaas en wor­tel­sa­la­de

Voor deze pizza heb je geen oven nodig!

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Voor deze pizza heb je geen oven nodig! 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem, yoghurt en het zout en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een pizzabodem met een doorsnee van 18 cm.
  2. Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie uit het potje witte kaasblokjes en bak de pizzabodems in 2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de pizzabodems.
  3. Meng voor de wortelsalade de peen, salademix, elitehaver en citroenolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bestrijk de pizzabodems met de groentespread. Verdeel de rucola en kaasblokjes erover. Serveer met de wortelsalade.

variatietip:

In plaats van de aubergine & rodepaprikaspread kun je ook AH Bruschetta topping gegrilde groenten of AH Hummus gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Panpizza met witte kaas en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­piz­za met wit­te kaas en wor­tel­sa­la­de

1
  • 200 g bloem
  • 175 ml yoghurt
  • 1 mespunt zout

Meng de bloem, yoghurt en het zout en kneed tot een samenhangend deeg.

2
  • 2 g bloem

Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een pizzabodem met een doorsnee van 18 cm.

3
  • 150 g witte kaas in olie

Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie uit het potje witte kaasblokjes en bak de pizzabodems in 2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4

Herhaal met de rest van de pizzabodems.

5
  • 150 g peen julienne
  • 300 g salademix
  • 100 g rijkgevulde ongezouten elitehaver
  • 5 el olijfolie citroen

Meng voor de wortelsalade de peen, salademix, elitehaver en citroenolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 200 g aubergine & rodepaprikaspread
  • 40 g rucola

Bestrijk de pizzabodems met de groentespread. Verdeel de rucola en kaasblokjes erover.

7

Serveer met de wortelsalade. Lekker!

variatietip:

In plaats van de aubergine & rodepaprikaspread kun je ook AH Bruschetta topping gegrilde groenten of AH Hummus gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.