Pia­di­na met ge­rook­te kip, sla en ro­de pes­to

Zongedroogde tomaatjes, rode pesto, buffelmozzarella: dit is écht op en top Italiaans.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch Zongedroogde tomaatjes, rode pesto, buffelmozzarella: dit is écht op en top Italiaans. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • Staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de trostomaten in parten en de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe ze samen met de knoflook, zongedroogde tomaatjes en olijfolie in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een pesto en breng op smaak met peper.
  2. Snijd de gerookte kipfilet en buffelmozzarella in plakjes.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege. Verdeel achtereenvolgens wat pesto, slamelange, plakjes kip en mozzarella over de piadine. Vouw dicht, vouw (eventueel) nog een keer dicht tot een pizzapunt en serveer
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Piadina met gerookte kip, sla en rode pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pia­di­na met ge­rook­te kip, sla en ro­de pes­to

1
1
  • 2 trostomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 130 g zongedroogde tomaatjes
  • 2 el extra vierge olijfolie

Snijd de trostomaten in parten en de Parmezaanse kaas in stukjes. Doe ze samen met de knoflook, zongedroogde tomaatjes en de olijfolie in een hoge beker.

2
2

Pureer met een staafmixer tot een pesto en breng op smaak met peper.

3
3
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 125 g buffelmozzarella

Snijd de gerookte kipfilet en buffelmozzarella in plakjes.

4
4
  • 4 piadine

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadine in delen 2 min. Keer halverwege.

5
5
  • 40 g slamelange landkers

Verdeel achtereenvolgens wat pesto, slamelange, plakjes kip en mozzarella over de piadine.

6
6

Vouw dicht, vouw (eventueel) nog een keer dicht tot een pizzapunt en serveer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.