Aard­ap­pel­sa­la­de met ge­rook­te zalm

Trakteer jezelf op deze luxe lunch van romige aardappelsalade, gerookte zalm en bijzondere sla met kruiden en bloemen.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch lunch Trakteer jezelf op deze luxe lunch van romige aardappelsalade, gerookte zalm en bijzondere sla met kruiden en bloemen. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 grote glazen pot of weckfles (750 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 10 min. beetgaar. Kook de laatste 2 min. de tuinerwten mee. Giet af en laat afkoelen op een grote, platte schaal.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd grof.
  3. Snijd de helft van de dille fijn en meng in een kom met de kwark, mayonaise, kappertjes en azijn. Schep de aardappelen, erwten en eieren erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de helft van de aardappelsalade over de bodem van de potten. Verdeel hier de helft van de rucola over. Verdeel de vis in grove stukken en leg op de sla. Doe hierop de rest van de aardappelsalade en rucola. Garneer met de rest van de dille. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met ge­rook­te zalm

1
1
  • 1 kg iets kruimige, roodschillige aardappel
  • 250 g tuinerwten

Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 10 min. beetgaar. Kook de laatste 2 min. de tuinerwten mee.

2
2

Giet af en laat afkoelen op een grote, platte schaal.

3
3
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel ze en snijd grof.

4
4
  • 7½ g dille
  • 2 el magere kwark
  • 2 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 2 el wittewijnazijn

Snijd de dille fijn en meng in een kom met de kwark, mayonaise, kappertjes en azijn.

5
5

Schep de aardappelen, erwten en eieren erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 60 g rucola

Verdeel de helft van de aardappelsalade over de bodem van de potten. Verdeel hier de rucola over.

7
7
  • 250 g warmgerookte zalmstukken

Verdeel de vis in grove stukken en leg op de sla. Doe hierop de aardappelsalade en rucola.

8
8
  • 7½ g dille

Garneer met de dille. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.