Lauw­war­me aard­ap­pel­sa­la­de met ge­rook­te zalm

Perfect lunchgerecht voor op het werk, want je neemt 'm makkelijk mee (en hij is zó klaar).

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Perfect lunchgerecht voor op het werk, want je neemt 'm makkelijk mee (en hij is zó klaar). 4 personen
3 117

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Doe de erwten in een schaal en schenk er kokend water over. Laat ze 1-2 min. staan. Laat ze uitlekken.
  2. Pers de citroen. Klop in een kom de yoghurt met de mayonaise en de olie tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  3. Snijd de krieltjes in plakken en schep met de augurken en de erwten door de dressing. Verdeel de aardappelsalade over de borden, leg de gerookte zalm erop en garneer met de rucola. Bestrooi met peper.

serveertip:

Je kunt de salade makkelijk meenemen in een bakje. Serveer de rucola ter plekke uit het zakje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me aard­ap­pel­sa­la­de met ge­rook­te zalm

1
1
  • 500 g krieltjes
  • 300 g tuinerwten

Kook de krieltjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Doe de erwten in een schaal en schenk er kokend water over. Laat ze 1-2 min. staan. Laat ze uitlekken.

2
2
  • ½ citroen
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el olijfolie

Pers de citroen. Klop in een kom de yoghurt met de mayonaise en de olie tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

3
3
  • 170 g zoetzure augurken
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • 75 g rucola

Snijd de krieltjes in plakken en schep met de augurken en de erwten door de dressing. Verdeel de aardappelsalade over de borden, leg de gerookte zalm erop en garneer met de rucola. Bestrooi met peper.

serveertip:

Je kunt de salade makkelijk meenemen in een bakje. Serveer de rucola ter plekke uit het zakje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.