Bloem­kool-kik­ker­erw­ten­sa­la­de

Een dagje geen vlees of vis? Goed moment om deze salade met kikkererwten eens te proeven. De rode peper maakt 'm lekker pittig.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch Een dagje geen vlees of vis? Goed moment om deze salade met kikkererwten eens te proeven. De rode peper maakt 'm lekker pittig. 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 grote glazen pot of weckfles (750 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.
  3. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander grof. Laat de kikkererwten uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, de kerriepoeder en 2 el water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.
  4. Verdeel de bloemkool over de bodem van de potten. Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander. Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met naanbrood (Patak’s).

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bloemkool-kikkererwtensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-kik­ker­erw­ten­sa­la­de

1
1
  • 1 bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de geelwortel 30 sec. op laag vuur.

3
3
  • 75 g rozijnen

Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.

4
4
  • 1 rode peper
  • 15 g koriander
  • 400 g kikkererwten

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander grof. Laat de kikkererwten uitlekken.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el kraanwater

Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, de kerriepoeder en het water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.

6
6
  • 100 g babyspinazie

Verdeel de bloemkool over de bodem van de potten. Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander.

7
7

Sluit de potten af en bewaar in de koelkast.

combinatietip:

Lekker met naanbrood (Patak’s).

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.