Scotch eggs

Dit borrelhapje heeft een interessante look, maar is een eitje om te maken!

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels borrelhapje Dit borrelhapje heeft een interessante look, maar is een eitje om te maken! 18 stuks
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier
  • frituurpan of ruime pan
  • keukenthermometer
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook 9 eieren 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  2. Verdeel de hamburgers in 9 porties. Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm. Scheid ze van elkaar met bakpapier. Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei. Druk de randen voorzichtig aan. Herhaal met de rest van het vlees.
  3. Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
  4. Rooster het brood in de broodrooster goudbruin. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.
  5. Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren. Serveer met mayonaise.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met producten van AH Biologisch.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Scotch eggs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Scotch eggs

1
  • 9 eieren

Kook de eieren 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2
  • 4 hamburgers

Verdeel de hamburgers in 9 porties. Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm. Scheid ze van elkaar met bakpapier.

3

Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei. Druk de randen voorzichtig aan. Herhaal met de rest van het vlees.

4
  • 1 liter zonnebloemolie

Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.

5
  • 3 sneetjes witbrood
  • 50 g bloem
  • 1 ei

Rooster het brood in de broodrooster goudbruin. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord.

6

Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.

7

Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier.

8

Halveer de eieren. Serveer met mayonaise. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met producten van AH Biologisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.