Sa­lie­drie­hoek­jes

  • borrelhapje
  • 16 personen
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 16 personen
3 84

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven op 200 ºC. Snipper de ui. Snijd de hamburger in stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de hamburger toe en bak in 3 min. rul. Breng op smaak met de salie, peper en zout.
  3. Klop het ei los. Snijd het bladerdeeg diagonaal doormidden. Verdeel het mengsel erover. Bestrijk de randen met water en vouw tot een driehoekje. Duw de randen aan met de tanden van een vork. Bestrijk de driehoekjes met het ei.
  4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Saliedriehoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­lie­drie­hoek­jes

1
1
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2

Verwarm de oven op 200 ºC.

3
3
  • 1 ui
  • 2 hamburgers

Snipper de ui. Snijd de hamburger in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde salie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de hamburger toe en bak in 3 min. rul. Breng op smaak met de salie, peper en zout.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 1 ei

Klop het ei los. Snijd het bladerdeeg diagonaal doormidden. Verdeel het mengsel erover.

6
6

Bestrijk de randen met water en vouw tot een driehoekje. Duw de randen aan met de tanden van een vork. Bestrijk de driehoekjes met het ei.

7
7

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.