Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

Deze superstoof is niet alleen snel klaar, maar bevat ook weinig calorieën én is lactose- en glutenvrij: een win-win-wingerecht!

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze superstoof is niet alleen snel klaar, maar bevat ook weinig calorieën én is lactose- en glutenvrij: een win-win-wingerecht! 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.
  2. Voeg de prei en picadillo toe aan de aardappelpartjes en bak 2 min. mee. Voeg de paprika en tomato frito toe en laat met de deksel op de pan 2 min. stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de blaadjes koriander grof. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de stoof en garneer met de koriander.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Stoof van prei, tomaat, aardappel en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof van prei, to­maat, aard­ap­pel en ei

1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte.

2
  • 2 el arachideolie
  • 600 g kleintje aardappelpartjes met schil

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes 9 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
  • 1 prei
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Maak ondertussen de prei schoon en snijd in ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.

4
  • 2 el picadillo

Voeg de prei en picadillo toe aan de aardappelpartjes en bak 2 min. mee.

5
  • 350 g tomato frito

Voeg de paprika en tomato frito toe en laat met de deksel op de pan 2 min. stoven op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 15 g koriander

Snijd de blaadjes koriander grof. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de stoof en garneer met de koriander. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.