Lin­gui­ne met kip­ge­hakt­bal­le­tjes

Pasta met een Mexicaanse twist.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met een Mexicaanse twist. 4 personen
3 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart. Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
  2. Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen. Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.

variatietip:

Je kunt de kipsaucijzen eventueel ook vervangen door 300 g varkenssaucijs.

serveertip:

Schep wat zure room op de pasta.

allergietip:

Wil je een glutenvrije maaltijd? Vervang de linguine door 300 g glutenvrije spaghetti (pak 500 g, AH).

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Linguine met kipgehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met kip­ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 1 el jalapeños
  • 15 g koriander

Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart.

2
2
  • 4 kipsaucijzen

Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.

4
4
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika's

Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen.

5
5
  • 1 el picadillo

Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 300 g linguine

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.

variatietip:

Je kunt de kipsaucijzen eventueel ook vervangen door 300 g varkenssaucijs.

serveertip:

Schep wat zure room op de pasta.

allergietip:

Wil je een glutenvrije maaltijd? Vervang de linguine door 300 g glutenvrije spaghetti (pak 500 g, AH).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.