Op­per­de­pop: kip-ker­rie met ap­pel 10-12 mnd

Kip-kerrie met rijst uit de staafmixer: baby’s smullen ervan!

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Kip-kerrie met rijst uit de staafmixer: baby’s smullen ervan! 2 stuks
5 4

Ingrediënten

2 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in een pan met water zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees boven een kom met een grove rasp. Snipper de sjalot en snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 min. op matig vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak 2 min. mee. Meng de geraspte appel, kerriepoeder en kokos erdoor. Voeg het water toe en laat afgedekt ca. 4 min. sudderen op laag vuur.
  3. Giet de rijst af en pureer met de kip-kerrie met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree. Serveer de puree in kommetjes met kleine roosjes broccoli of stukjes gekookte sperziebonen ernaast.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartip:

Ingevroren kun je de kip-kerrie ca. 2 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 31 mg
  • vezels 3 g
Tags

Opperdepop: kip-kerrie met appel 10-12 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: kip-ker­rie met ap­pel 10-12 mnd

1
  • 40 g wite rijst

Kook de rijst in een pan met water zonder zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 1 appel

Schil de appel, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees boven een kom met een grove rasp.

3
  • 1 sjalot
  • 75 g kipfilet

Snipper de sjalot en snijd de kipfilet in dunne reepjes.

4
  • 1 el olie

Verhit de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 min. op matig vuur. Voeg de kipreepjes toe en bak 2 min. mee.

5
  • ½ tl milde kerriepoeder
  • 1 el gemalen kokos
  • 4 el heet water

Meng de geraspte appel, kerriepoeder en kokos erdoor. Voeg het water toe en laat afgedekt ca. 4 min. sudderen op laag vuur.

6

Giet de rijst af en pureer met de kip-kerrie met de staafmixer of in de keukenmachine tot een grove puree.

7

Serveer de puree in kommetjes met kleine roosjes broccoli of stukjes gekookte sperziebonen ernaast. Lekker!

bewaartip:

Ingevroren kun je de kip-kerrie ca. 2 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.