So­ba­noe­dels met tofu en su­gar­snaps

De sobanoedels hebben een kruidige, nootachtige smaak.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht De sobanoedels hebben een kruidige, nootachtige smaak. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.
  3. Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  4. Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met 1 el sojasaus. Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.
  5. Voeg de rest van de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop. Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.635 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sobanoedels met tofu en sugarsnaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

So­ba­noe­dels met tofu en su­gar­snaps

1
  • 270 g sobanoedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

2
  • 375 g tofu

Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier.

3
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 50 g wasabibollen

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.

4
  • 4 el rijstolie

Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

5
  • 2 tl shichimi togarashi
  • 1 el Japanse sojasaus

Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met de sojasaus.

6
  • 2 tl sesamolie
  • 400 g sugarsnaps

Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.

7
  • 3 el Japanse sojasaus

Voeg de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop.

8

Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.