Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

De zachte en milde smaak van witte tonijn past perfect in dit Indiase gerecht.

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht De zachte en milde smaak van witte tonijn past perfect in dit Indiase gerecht. 4 personen
2 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de tomatenpuree en paprikapoeder 1 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min. Voeg de rijst, kikkererwten, tuinerwten en 50 ml warm water toe en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Meng ondertussen de rest van de olie met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Bestrijk de tonijnsteaks ermee. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks 3 min. Keer halverwege.
  3. Hak de cashewnoten grof en strooi over de pilav. Serveer met de tonijnsteaks.

combinatietip:

Lekker met pittige salsa.

video

Vis gril­len

Instructievideo - 00:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 198 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Snelle pilav met gegrilde kerrie-tonijnsteak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pi­la­v met ge­gril­de ker­rie-to­nijn­steak

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 400 g Mexicaanse roerbakmix

Verhit de olie in een wok en roerbak de tomatenpuree en paprikapoeder 1 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min.

2
2
  • 400 g voorgekookte basmatirijst
  • 200 g kikkererwten
  • 200 g tuinerwten
  • 50 ml heet water

Voeg de rijst, kikkererwten, tuinerwten en het warme water toe en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 witte tonijnsteaks

Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder, peper en eventueel zout. Bestrijk de tonijnsteaks ermee.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de steaks 3 min. Keer halverwege.

Vis grillen

Instructievideo

00:43 min.

5
5
  • 50 g gezouten cashewnoten

Hak de cashewnoten grof en strooi over de pilav. Serveer met de tonijnsteaks.

combinatietip:

Lekker met pittige salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.