Mexi­caan­se stoof met zwar­te bo­nen

Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais.

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais. 4 personen
3 178

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 30 sec. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
  2. Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bouillon en Mexicaanse roerbakmix toe. Laat 4 min. koken op middelhoog vuur. Laat ondertussen de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel de bonen af. Voeg met de mais toe aan de bouillon en verwarm nog 2 min.

combinatietip:

Lekker met koriander en rijst

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse stoof met zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se stoof met zwar­te bo­nen

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 30 sec. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 350 ml krachtbouillon rundvlees
  • 400 g Mexicaanse roerbakmix

Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bouillon en Mexicaanse roerbakmix toe. Laat 4 min. koken op middelhoog vuur.

3
3
  • 800 g zwarte bonen
  • 300 g maiskorrels

Laat ondertussen de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel de bonen af. Voeg met de mais toe aan de bouillon en verwarm nog 2 min.

combinatietip:

Lekker met koriander en rijst

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.